Sachibondu

Zoals jullie wel weten vertrekken wij op 1 mei voor onze wereldreis. We zullen 8 maanden reizen door Afrika om daarna nog 2 maanden vrijwilligerswerk te doen in Zambia. Dit vrijwilligerswerk zullen we doen in Sachibondu dicht bij Mwinilunga waar we in 2003 een tijdje hebben gewerkt. Sachibondu ligt in het noordwesten van Zambia tegen de grens met Congo. Het is een klein dorpje met een kleine kliniek.

In Sachibondu zijn er net als in geheel Zambia veel kinderen die geen onderwijs kunnen volgen. Dit komt omdat hun ouders hier geen geld voor hebben of omdat de ouders van deze kinderen zijn overleden. De meeste mensen zijn arm, hebben geen werk en wonen in kleine hutten in dorpjes. Ze hebben al moeite om het hele gezin van eten te voorzien, laat staan dat ze nog geld overhouden voor onderwijs. Door een opleiding wordt de kans op een baan groter. En met een baan hebben ze geld voor eten, maar ook weer voor onderwijs van hun eigen kinderen.

In Zambia hebben wij met eigen ogen gezien hoe belangrijk onderwijs is voor de mensen. Daarom willen wij graag helpen in de vorm van financiële steun zodat deze kinderen een opleiding kunnen volgen.

We zouden je dan ook willen vragen om een kind te sponsoren zodat hij of zij naar school kan en zo uitzicht heeft op een betere toekomst.

Voor 50 euro kan één kind een jaar naar de middelbare school. Een relatief klein bedrag voor ons in Nederland, maar voor een kind daar een wereld van verschil.

Wil jij ook een kind sponsoren?

Dit kan door een bedrag over te maken op:

rekeningnr 48 78 82 253 tnv H.J. Kikkert te Leiden

onder vermelding van hulp voor Zambia.

Er bestaat ook de mogelijkheid om maandelijks een vast bedrag te storten!

 

Alvast bedankt!